11 de Juliol de 2022 a les 13:47
Amb set zones diferenciades i amb una longitud propera als dos-cents quilòmetres, la Denominació d’Origen Costers del Segre, a Lleida, ofereix gran riquesa de paisatges i de perfils de vins.
La Ruta del Vi de Lleida possibilita fer turisme de vi des del secà de Les Garrigues; la Vall del Riu Corb, el Prepirineu de la subzona d’Artesa de Segre, la muntanya del Pallars o la fèrtil plana de l'Urgell, el Segrià i la pedania de Raimat, dins el terme municipal de la ciutat de Lleida.
Al segon capítol de Som Terra de Vins, el Rafa Gimena de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que ens porta a fer enoturisme per la DO Costers del Segre, conversa amb el Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida, amb el Joan Esteve, director del Celler Raimat amb la Sara jové de Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes, recentment premiats pels VINARI.
Escolta clicant aquí el podcast sobre enoturisme SOM TERRA DE VINS o escolta'l a continuació:
——————————————————————————————————————————
L'enoturisme consisteix a donar a conèixer el món del vi des de dins: cellers, vinyes, processos d’elaboració, història… A més, també està estretament relacionat amb el turisme gastronòmic i amb el turisme cultural vinculat a la indústria del vi.
Així, l’enoturisme sorgeix de la combinació del turisme rural, la cultura, la gastronomia, i el vi com a principal protagonista. La cultura del vi, la seva arquitectura o el seu paisatge són alguns dels elements que destaquen en aquest tipus de viatges.
Avui viatgem de la mà de l’Eva Vicens, directora del diari digital Vadevi, premi a la millor comunicadora del vi per l’Associació Catalana de Sumillers i directora dels premis Vinari fins al 2020.
El Gabriel Gurt, gerent de PonentXperience ens explica el seu projecte d’emprenedoria i algunes de les accions d’enoturisme que podem fer aquest estiu a la DO Costers del Segre al Celler Lagravera com la nit de vins i estrelles o el festival entre vinyes.
I finalment, un nou capítol del podcast Som Terra de Vins amb Rafa Gimena de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que ens porta a fer enoturisme per la DO Costers del Segre.