1 de Agost de 2022 a les 8:46
Catalunya vol esdevenir una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa, per això, s’ha presentat l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027 que preveu una inversió de 12 milions d’euros que permetran accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada. El turista enogastronòmic fa una major despesa (3,5 vegades més que la mitjana) i és el que més contribueix a la desestacionalització del turisme. Avui obrim el programa parlant d’aquest Pla Estratègic amb la Sr Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.
Descobrim Pirene 2020, el nou vi ancestral de Família Torres procedent del Prepirineu, el nou exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals, que va iniciar el celler familiar fa prop de quaranta anys per preservar el patrimoni vitícola de Catalunya i amb el qual avui pot adaptar-se al canvi climàtic. És un vi experimental de producció molt limitada, elaborat íntegrament amb la varietat negra del mateix nom procedent de la finca de Sant Miquel de Tremp, al Prepirineu, i destinat a l’alta restauració. Parlem amb el David Barriche, enòleg i responsable del Celler Purgatori a les Borges Blanques, de la DO Costers del Segre.
I nou capítol de Som Terra de Vins, amb Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens durà fins a la DO Pla de Bages. El Rafa Gimena entrevista l’Eva Farré, secretària DO Pla de Bages, la Marta Membrives, sumiller i responsable d’enoturisme del Celler Abadal i el conseller comarcal de Turisme del Bages, Agustí Comas.