10 de Agost de 2022 a les 14:47
podcast id=emunfmradio_podcast_5713]
El celler Lagravera, un dels pocs que treballen de forma biodinàmica les seves vinyes, ubicades a la Serra Llarga a la Noguera Baixa, i fan vins d'excel·lent qualitat i responsabilitat mediambiental. Les vinyes ancestrals i la riquesa i la varietat del sòl on es cultiva el raïm de Lagravera, permeten elaborar diferents estils de vins biodinàmics amb personalitats ben diferenciades. Ells s'encarreguen de tots els processos —des del cultiu, la verema, la fermentació, l'embotellament, la venda, fins a l'entrega— i ho fan amb tota l'estima i els coneixements que saben. Treballen amb una filosofia de màxim respecte pels processos d'elaboració naturals, seguint els principis de biodinàmica certificats per Demeter. Al mateix temps, tampoc renuncien als últims avenços tècnics, cosa que els permet garantir una bona qualitat del vi.
Avui coneixem de la mà del viticultor de Lagravera, el Miquel Garcia, en què consisteix la viticultura biodinàmica. A més, el proper 13 d’agost tindrà lloc Lagravera Fest, música en directe i vi, entre vinyes.
A més, nou capítol de Som Terra de Vins amb el periodista i sumiller Rafa Gimena, divulgador sobre enoturisme i vins a Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic. Aquest estiu estem viatjant per tot el territori per gaudir al 100x100 de l’enoturisme a Catalunya. Pots recuperar els podcasts a Som Terra de Vins a Spotify.
Coneixerem la DO Conca de Barberà amb el President de la DO, Ricard Sebastià Foraster, la Ruta del Trepat amb la Mireia Capdevila i el Celler Rendé Masdéu a l’Espluga de Francolí amb la Mariona Rendé.