Resuming podcast

30 de Agost de 2022 a les 8:15

08 Som Terra de Vins - Enoturisme amb Rafa Gimena - DO Alella

Compartir

Nou capítol de Som Terra de Vins, l’estaves esperant i el pots recuperar també a spotify amb el Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens descobrià la DO Alella

El Rafa Gimena entrevista l’Òscar Pallarès, redactor en cap de la revista Papers de Vi, el Xevi Carbonell, enòleg a Can Matons - Codorniu i el Josep Maria Pujol Busquets, enòleg i propietari de Alta Alella i del Celler de Les Aus.

A més, al Som Terra de Vicances:

L’hivern, l’estiu i la primavera amb temperatures càlides i episodis de pluja escassos han portat situacions de sequera a les vinyes, en general a tot Catalunya. Aquest fet ha provocat, enguany un avançament de la verema d’entre set i deu dies en diferents zones de Catalunya. Tot i això, gràcies a les tasques de maneig dels viticultors, que han llaurat més sovint les vinyes per aprofitar la saó, els ceps tenen un bon desenvolupament i s’han equilibrat. Fins al moment, les condicions meteorològiques estan propiciant una verema molt sana i amb un bon nivell de sucres i àcids al raïm. Tot i la previsió d’una collita menor pel nombre de raïms que s’observen, s’espera que la reducció sigui lleugera (15 % de mitjana) si el pes mitjà del raïm es pot mantenir dins dels valors normals; fet que dependrà de les pluges que hi pugui haver. Parlarem amb la Carme Domingo tècnica en viticultura en INCAVI - Institut Català de la Vinya i el Vi

També ho farem amb la Judith Cortinas, periodista i divulgadora de món del vi, de fet la meitat del portal web enoturista.cat L’altra meitat és el David Jové, també periodista i de família vinculada a la viticultura i a la pagesia a Cal Llagardero a Olesa de Montserrat. A enoturista.cat trobareu tot allò dispers que trobem a les xarxes pel que fa als vins i enoturisme a Catalunya. Es defineixen com experts a comunicar notícies, però no son enòlegs, ni sommeliers. Parlen del vi de manera oberta, adreçada a tots els públics, entenedora i sense tecnicismes. Volen donar valor a la pagesia, a l'elaboració, als negocis que cada família ha aixecat. I en parlen de manera franca i clara, de manera honesta i independent.