Resuming podcast

6 de Setembre de 2022 a les 13:29

09 Som Terra de Vins - Enoturisme amb Rafa Gimena - DO Penedès

Compartir

Continuem descobrint el territori tot fent enoturisme amb el Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens parla de la DO Penedès. 

A Som Terra de Vins, el Rafa Gimena conversa amb Joaquim Gay de Montellà, director de Torre del Veguer i amb l’Eric Enguita, enòleg d’Art Cava i La Manela i finalment fem enoturisme de la mà de la Carlota Roset, directora d’enoturisme i restauració de Família Torres.

 

A més, al Som Terra 351 parlem de la collita de la fruita seca, en concret la campanya de recollida de l’ametlla que s’avança entre 8 i 10 dies respecte altres temporades a causa de les calorades de l’estiu i de l’avellana que també s’avança i del robatori de les garrofes pels alts preus. Ho farem amb el Xavier Cullerés, responsable de la Fruita Seca de JARC.

A continuació saludarem Josep Mitjans, l’enòleg i copropietari del Celler Loxarel, guanyadors absoluts dels premis Vinari dels Barcelona Rosé per l’escumós Elisenda. Son pioners en agricultura biodinàmica. Coneixerem aquest entorn magnífic al Penedés. Les observacions i l’experiència de les generacions de viticultors de Loxarel els han permès adaptar al ritme dels cicles lunars i posar en pràctica accions que ens fan millors viticultors i elaboradors. Reconeixent la bona feina dels que els han precedit, treballen per fer els millors productes amb el màxim respecte per l’entorn i la saviesa transmesa. Per això, a Loxarel duen que evolucionen cap als orígens.