Resuming podcast

31 de Maig de 2022 a les 12:55

Celebren la 5a Edició de la Floració de la lavanda a Aromes de Can Rosselló

Compartir

L’espígol o lavanda floreix durant tan sols un mes l’any, el mes de juny. I aquest any va avançada i es preveu una bona collita. Aromes de Can Rosselló, obre de nou el camp a la ciutadania, per tal que puguin gaudir d’aquest meravellós espectacle que ofereix la natura. Un espectacle de colors, olors i vistes, ja que des del camp es pot veure al fons, la magnífica Seu Vella de Lleida.  

El dia 4 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració oficial del programa. Acte que culminarà amb una acció poètica performativa a càrrec de la companyia La Màxima, d’Ilersis.

Cada cap de setmana es podran fer visites al camp per fer-se fotos i collir un ram.

L’agenda conté activitats de lleure, solidàries,  culturals i gastronòmiques:

4 juny

19,30h

Taller de fotografia a càrrec de Jorge Lázaro

11 i 12 de juny

11,30h

Workshop de pintura a càrrec de Rose Laveda de La Boheme by Laveda

11 juny

21h

Cinema a la fresca amb la pel·lícula “La Maleta de l’Horta”

 

16 i 17 de juny

20h

Taller de cuina a càrrec d’Antonieta Barahona de Clínica de Nutrició, i Alexa Trilla d’Archicookture

19 juny

10h

taller Herbari creatiu a càrrec de Paqui Ibáñez, de Floridia

 

Avui ha tingut lloc la presentació de “Nit de lavanda. Gastronomia sensorial” tota una experiència gastronòmica, que es durà a terme el dijous dia 9 de juny, a les 21 hores, de la mà de xefs reconeguts del territori, com:

  • Mateu Blanch. Xef del Restaurant Caravista i “Premi Xef de l’Any. Guia Gourmand”
  • Xixo Castaño. Xef del Restaurant Malena guardonat amb una Estrella Michelin
  • David Molina. Xef d’Amai Food Porn i Pel moment events. I guanyador de “Deja sitio para el postre”
  • Iván Pascual. Xef de Cal Gumer i mestre xocolater d’Origen Bean to Bar. Guanyador de “Word Chocolate Masters España”
  • Toni Lara. Guardonat com a Millor sommelier de Catalunya i representant de vins a Distribucions Disaliment Ponent

 

Mònica Rosselló, gerent d’Aromes de Can Rosselló, ha confirmat que ja han hagut reserves de grups d’altres demarcacions, que aprofitaran per pernoctar i fer turisme a la ciutat. Mateu Blanch, comenta que és tota una experiència sensorial que harmonitza els sentits a través de la gastronomia i l’entorn com pot ser el camp d’espígol. Pascual ha posat en relleu la territorialitat de l’acte, amb cuiners i sommelier lleidatans i un menú inspirat en productes de l’horta de Lleida i de temporada, com és la lavanda. 12 elaboracions maridades amb 6 vins conformen el menú degustació, amb un ingredient comú, l’espígol, del qual Xixo Castaño diu que quan es cuina la lavanda a baixes temperatures és molt expressiva, i en canvi quan es fa a altes temperatura arriba a ser us sabor refrescant i sensual alhora que sorprèn gratament. 

Els assistents gaudiran de la posta de sol amb vistes a la Seu Vella, i podran assaborir un menú degustació, enmig del camp, en el qual l’ingredient principal serà la lavanda. Sergi Grimau serà el mestre de cerimònies i Santi Roig amenitzarà la vetllada musicalment parlant. 

Tot aquest seguit d’esdeveniments tenen el seu vessant solidari, i és que de cada inscripció, es recapta 2€ destinats a la Fundació Josep Carreras a favor de la lluita contra la leucèmia. A banda, es col·labora activament amb Shalom i Ilersis, ambdós projectes d’inclusió social.

Aromes de Can Rosselló, destaca per la seva innovació, no tan sols en la seva idea de negoci, sinó a més, per llençar al mercat productes gastronòmics disruptors.

En parlem amb la gerent de l'empresa, Mònica Rosselló: