Resuming podcast

10 de Gener de 2022 a les 17:06

Clara González: "Entre els 0 i els 6 anys la ment d'un nen és molt absorbent, és capaç d'aprendre tot d'una manera que mai més a la vida el nostre cervell ho podrà fer i ho aprèn d'una manera sensorial".

Compartir

Molts pares i centres educatius infantils creuen que incorporar les TIC als nens menors de 3 anys els beneficiarà més que sí que se'ls apropen més tard les tecnologies, amb el missatge que no hi ha temps per perdre . Però no podem negar que els nostres fills estan totalment envoltats de TIC i encara que no les facin servir estan veient gent utilitzar-les i inevitablement les estan prenent com a model. Aquestes tecnologies són tan fàcils i intuïtives que una immersió primerenca no té la més mínima importància en un benefici . 

 

D'altra banda sabem que en els 3 primers anys de vida el nen necessita estímuls reals, poder tocar, sentir amb els 5 sentits tot allò que l'envolta, per a ell és tan al·lucinant i tan meravellosa la realitat que no necessita imatges en pantalla que només l'estimulen vista i oïda, el nen necessita posar-se en acció i tocar per generar una potent xarxa neuronal que repercuteixi en l'aprenentatge i el desenvolupament correcte. 

Són molts els apres que decideixen endarrerir aquest contacte amb les TIC fent grans passes i grans canvis en la vida quotidiana, aspectes tan senzills com utilitzar un rellotje convencional de mà en comptes del telèfon, són alguns dels aspectes que hem de tenir en compte per poder desintoxicar-nos dels aparells electrònics.

A EMUN FM hem tingut el plaer de poder parlar amb dos persones que creuen en aquest mètode. Per una banda tenim a la Rosa Rubio, mare de dos filles on un dels seus objectius en ser mare va ser endarrerir aquest contacte, ja que això suposava més beneficis que contres en el desenvolupament de les mateixes. També hem pogut parlar amb la Clara González, psicòloga especialitzada en infància i també Directora del Centre Montessori que defensa un ensenyament diferent al que estem habituats. 

Pots escoltar l'entrevista completa en el següent enllaç: