16 de Setembre de 2019 a les 10:11
El distintiu Noguerament Bo, present a la Fira Medieval de Balaguer de la mà de Cal Blasiet, Lo pernil de Ponent i Pla Oví. Tres dels productors adherits al distintiu territorial Noguerament Bo que oferiran els seus productes durant la fira aquest cap de setmana.
Aquuestes tres empreses tenen característiques en comú com per exemple ser petites explotacions agrícoles i ramaderes familiars que destinen la seva producció al consum humà.
Noguerament Bo és el distintiu que identifica els productes agroalimentaris de la Noguera, produïts, elaborats, transformats i envasats en l'àmbit territorial de la comarca de la Noguera, seguint les indicacions de qualitat, proximitat i sostenibilitat del Reglament del distintiu.
El reglament de Noguerament Bo serveix per especificar que la carn de vacum procedeix d'animals engreixats en explotacions ramaderes localitzades a la comarca de la Noguera i nascuts i criats en explotacions de la província de Lleida o de la resta de comarques de Catalunya que compleixin la normativa general i sectorial vigent.
A través d’aquesta iniciativa també s’especifica en els embotits que estiguin elaborats en instal·lacions autoritzades a la comarca de la Noguera i que compleixin també la normativa i que tinguin un 50% mínim de matèria principal (és a dir carn de porc) procedent de carn engreixada, sacrificada i especejada a la Noguera.