30 de Desembre de 2020 a les 21:18
23 equips de futbol amateurs de la Territorial de Lleida, entre ells l'equip d'Almenar i Alfarràs, l'Sporting de Pinyana, han sol.licitat a la Federació Catalana de Futbol que anul·li la competició esportiva d’aquesta temporada dels equips amateurs, pensant ja amb la temporada 2021-2022.
Demanent a més, que la Federació Catalana de Futbol reemborsi als clubs l’import pagat en concepte de fitxes, o que les fitxes de la temporada 2021-2022 siguin gratuïtes per a aquests clubs.
Javi Ventaja, president de l'Sporting de Pinyana, ha explicat a EMUN que pels equis es inviable continuar aquesta temporada i que tenen clar que cal prioritzar la salut dels jugadors davant de la competició. L'escoltem:
A continuació podeu accedir a la sol.licitut que han tramés els 23 clubs lleidatans a la Federació Catalana de Futbol:
Els presidents dels 23 clubs de futbol següents:
CF Bellpuig, CF Angularia, CF Sudanell, CF Albi, Sporting Pinyana 2017 CF, CF Miralcamp, CFTremp, CF Soses, CF Ponts, CF Pobla de Segur, CE Torres de Segre, AE Térmens, CF Coll de Nargó, Athletic Club Bell-lloc, CF Torà, CE Ivars d’Urgell, FC Verdú, CF Sant Guim, CF l'Albagés, CF
Torrefarrera, CF Arbeca, UE Vilanovenca , CE Athletic Almacelles, FC Ribera d’Ondara, UE Castelldans, CF Roselló i en referència als seus equips amateurs de la Territorial de Lleida
EXPOSEM:
Que la gran majoria de jugadors treballen i els és complicat fer compatible la seva jornada laboral amb els entrenaments, tenint en compte que actualment hi ha vigent una mesura de confinament nocturn a partir de les 10 de la nit, una mesura que està prevista en els 4 trams del
nivell d’alerta 5 del pla d’obertura progressiva d’activitats de la Generalitat de Catalunya.
Que l’esmentada compatibilitat encara es complica més si tenim en compte que molts jugadors no resideixen al mateix municipi on es duen a terme els entrenaments. La seva mobilitat també queda condicionada amb les mesures sanitàries actualment vigents i previstes.
Que l’esmentat pla d’obertura progressiva d’activitats no preveu la represa de competicions esportives fins al 4t tram del nivell d’alerta 5.
Que, tenint en compte el risc epidemiològic actual, sembla complicat assolir a curt termini un nivell d’alerta inferior al 5 (en el millor dels casos, no serà fins després de les festes nadalenques, quedant, encara, pràcticament tot l’hivern per endavant, l’estació que sembla que podria ser la més crítica).
Per tant, difícilment quedarà marge de temps per jugar una competició esportiva justa, on els equips puguin demostrar la seva competitivitat. Competicions escapçades (d’una sola volta, per exemple) o dividida en excés en subgrups no permeten que els clubs puguin demostrar la seva competitivitat; el factor sort passa a tenir un paper massa rellevant.
Que, malgrat la represa de competicions esportives sigui permesa al 4t tram del nivell d’alerta 5, un nivell d’alerta 5 és un nivell de risc epidemiològic molt alt, de manera que el públic està exposat a un risc de contagi molt elevat, un públic bona part del qual és considerat vulnerable.
Que per no exposar, almenys al públic, a un risc de contagi tan elevat, seria oportú jugar sense públic entretant s’estigui en un nivell d’alerta 5.
Que les competicions d’esport no professional sense poder comptar amb públic, perden pràcticament tot el seu atractiu, tant per part dels jugadors, com dels socis i sòcies, com del mateix ajuntament.
Que les competicions d’esport no professional sense poder comptar amb públic són econòmicament insostenibles si no hi ha un recolzament econòmic darrera per part de l’administració i/o de la Federació Catalana de Futbol (arbitratges gratuïts, per exemple), ja que es mantenen totes les despeses i es suspenen tots els ingressos (quotes de socis i sòcies, col·laboracions de patrocinadors, servei de bar, sortejos...). Aquest escenari, abocaria a molts clubs a la seva fallida econòmica, al seu tancament, a la seva dissolució.
Que malgrat la represa de competicions esportives sigui permesa al 4t tram del nivell d’alerta 5, un nivell d’alerta 5 és un nivell de risc epidemiològic molt alt, de manera que els jugadors també estan exposats a un risc de contagi molt elevat, i, per tant, es posa en risc la seva pròpia salut.
Que pràcticament tota la plantilla de jugadors dels nostres equips amateurs són treballadors, amb unes obligacions vers les empreses per les quals treballen, i aquestes són i han de ser la seva prioritat. Són els mateixos jugadors que, per la seva salut i per responsabilitat vers els seus
llocs de treball, són reticents a exposar-se a aquest risc tan alt de contagi. Alguns equips ja han estat aïllats per algun positiu dins l’equip, i han hagut de deixar de treballar durant els dies de quarantena pertinents, amb el corresponent perjudici a les empreses per les quals treballen.
Que ni els clubs ni la Federació Catalana de Futbol, malgrat complir al peu de la lletra totes les mesures sanitàries vigents en cada moment, no podem donar garanties d’eliminació ni de reducció del risc de contagi, ja que el risc epidemiològic és latent a tota la societat, no només als camps de futbol.
I, és per tot l’exposat, que estem plenament convençuts que no s’hauria de replantejar la represa de les competicions esportives fins que el risc epidemiològic es trobi en un nivell d’alerta baix (1 o 2), i que això, en el millor dels casos, no es deurà donar fins ben entrada a la primavera, i, en conseqüència
SOL·LICITEM
Que la Federació Catalana de Futbol anul·li la competició esportiva d’aquesta temporada dels equips amateurs, pensant ja amb la temporada 2021-2022.
Que la Federació Catalana de Futbol reemborsi als clubs l’import pagat en concepte de fitxes, o que les fitxes de la temporada 2021-2022 siguin gratuïtes per a aquests clubs.
Lleida, a 27 de desembre de 2020