Resuming podcast

5 de Novembre de 2019 a les 11:06

Ja ha començat la campanya de la recollida de les olives a les Garrigues i al Segrià Sud per elaborar l’oli verd

Compartir

Ja ha començat la campanya de la recollida de les olives a les Garrigues i al Segrià Sud per elaborar l’oli verd, un oli elaborat amb olives primerenques i cada cop més valorat pels consumidors. Una temporada que arrenca amb previsions de menys volum de producció, tot i que amb més qualitat, els preus seran els més baixos dels darrers 5 anys.

La zona productora de la DO Garrigues comprèn una trentena de municipis però no en tots es donen les condicions òptimes per collir olives amb normalitat degut a les fortes pluges dels darrers 10 dies. En parla, el responsable de l'oli de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Lluís Gaya.

Més enllà dels baixos preus, els pagesos miren amb recel l’anunci del Govern dels Estats Units d’establir un 25% addicional als aranzels de productes alimentaris com el seu oli d’oliva. Lluís Gaya.

Catalunya va exportar al mercat americà oli d’oliva per un valor de 56 M€ l’any 2018, tenint en compte aquesta xifra, l’aplicació d’aquests aranzels representa un sobre cost de 13M€