Resuming podcast

27 de Octubre de 2021 a les 12:12

La Creu Roja Lleida ha distribuït més de 275.424 Kg/L en la segona i última fase del Programa d’Ajuda Alimentària

Compartir

La Creu Roja Lleida finalitza el divendres 29 d’octubre, la distribució de 275.424,800 KG/L d’aliments a 11.157 persones vulnerables de les comarques lleidatanes.   Aquesta distribució d'aliments s’ha dut a terme a través de 34 entitats arreu del territori entre parròquies, ajuntaments, consells comarcals, etc.

Es tracta de la segona i última fase del Programa 2021 d'Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides, ja en marxa pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA).

 

Aquest programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal. 

Els aliments a distribuir són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La 'cistella' inclou arròs, mongetes cuites, llet sencera UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i potets infantils de fruita i de pollastre.

El passat mes de juny es va posar en marxa la primera fase del programa amb la qual es van distribuir 148.135,12 Kg/L d’aliments a 11.240 persones vulnerables d’arreu de Lleida.

Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, les demandes d'ajuda alimentària a Creu Roja s'han triplicat.

En total, quan finalitzi aquesta segona fase, durant el 2021 s’hauran repartit 423.559.92 Kg/L d’aliments bàsics.

Diferents iniciatives per assegurar l'accés a aliments i béns bàsics 

A més d'aquest important Programa d'Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d'alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d'higiene.

Les ajudes a les persones més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques com l'alimentació es duen a terme tant a través del lliurament de 'cistelles bàsiques d'aliments' com de la dotació de 'targetes moneder' que els permet canviar-les en diversos establiments comercials i que permet a les famílies adquirir varietat de productes d'alimentació per a accedir a una dieta més sana i equilibrada (aliments frescos, de temporada), aconseguint a més reduir l'impacte ambiental i una major eficiència en la gestió dels ajuts per a l'alimentació. 

Una part important d'aquestes intervencions s'aconsegueix gràcies a les donacions de moltes empreses que de forma solidària contribueixen a pal·liar la necessitat bàsica d'alimentació, i també és fonamental la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb les quals s'han establert convenis de col·laboració per atendre aquesta important necessitat.

Tota la tasca duta a terme en els programes i projectes es porta a terme gràcies a la imprescindible tasca desenvolupada per milers de persones voluntàries que també de manera solidària i compromesa s'involucren en la cobertura d'aquesta necessitat bàsica d'alimentació de persones i famílies vulnerables.