Resuming podcast

19 de Octubre de 2022 a les 10:05

La Setmana Bio també se celebra a l'Escola Agrària d'Alfarràs

Compartir

La producció agrària ecològica és un sistema de producció i elaboració de productes agraris l'objectiu del qual és l'obtenció d'aliments d’alt valor afegit sense utilitzar productes químics de síntesi, hormones, herbicides, adobs químics o plaguicides. 

Del 14 al 23 d’octubre se celebrarà la desena edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica amb més de 250 activitats presencials que s’ofereixen repartides per tot el territori per promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques. Lleida és la demarcació amb més superfície inscrita a l'agricultura ecològica. En el marc de la setmana bio, a Lleida podem visitar les instal·lacions cerveseres de la cooperativa Lo Vilot Farm Brewery, d’Almacelles, la Mostra de maquinària per a horticultura ecològica  Lleida, o  l’explotació de producció ecològica de corder i vedella Masia Tomaso d’Àger.

L’Escola Agrària d’Alfarràs organitza avui una jornada tècnica sobre la Comercialització de productes agraris ecològics.

Escoltem a Gemma Capell, la mestressa de Red Peppers que participarà a la Jornada Tècnica de Comercialització de productes agraris ecològics que s'imparteix avui a l'Escola Agrària d'Alfarrás:

 

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb mercats altament exigents, preocupats per la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària fet que porta a les empresa a comercialitzar bona part de la producció a mercats exteriors, principalment europeus.