15 de Juny de 2023 a les 11:54
L’esdeveniment l’organitza el Col·lectiu amigues i amics del Patrimoni Cultural i Natural d’Alfarràs i hi participa l’historiador alfarrassí Ramon Dalfó, la catedràtica de l’EOI, Cristina Torrent, i l’autora, la Montse Vendrell.
Es tracta d’una història d'exili, la crònica de dues vides reals, cuinada a foc lent, fent xup-xup, com es fan les bones cassoles. De fet, la Montse Vendrell explica que el procés de creació s’ha allargat deu anys. Un dels motius és el procés de documentació que hi ha darrere per poder recrear uns ambients històricament tan acurats com les escenes de treball i de convivència de les obreres a la Colònia Casals d’Alfarràs, o l’Almenar dels anys vint, poble d’on són oriünds els protagonistes.
A la Montse Vendrell, és un plaer llegir-la, però també escoltar-la. Podeu recuperar la conversa que vam tenir amb ella aquí: