9 de Novembre de 2021 a les 17:11
En el tema del dia d’avui parlem de canvi climàtic. A més, com ja sabeu, s’està celebrant la conferència de COP26 que acull la ciutat escocesa de Glasgow fins el 12 de desembre on diferents personalitats mundials debaten sobre com combatre la crisi climàtica.
Per ficar-nos en context, segons dades de l’idescat, l'índex d'emissions de gasos d’efecte hivernacle al 1990 es situava en 100 mentre que ara hi ha hagut un augment fins el 120 al 2019. A més a més cada cop, la temperatura mitjana és més alta i són més freqüents els fenòmens meteorològics extrems, a què es degut això? Ens ho explica Salvador Samitier, cap de l’oficina catalana del canvi climàtic de la generalitat per resoldre’ns alguns dubtes al respecte.
Alguns dels factors als que fa referència el Cap i que perjudiquen a l'acceleració dels efectes del canvi climàtic que són responsabilitat de la ciutadania són per exemple: la reducció de consum sense sentit, no és necessari comprar quelcom que no necessitem; no cal malbaratar aliments, ni llençar-los; hem d'intentar convertir el nostre consum en quelcom sostenible; reduir la mobilitat; endinsar-nos en el món de les energies renovables com les plaques fotovoltaiques.