22 de Febrer de 2022 a les 16:20
Per a Carles Gibert, el paper del Patronat de Transformació Econòmica ha de servir per generar un canvi socioeconòmic partint de la base que el nostre planeta és finit i que cal descarbonitzar-lo i deixar d’esgotar-ne els recursos; per no deixar a les futures generacions un gran llegat de problemes i pobresa.
La transformació, per al diputat, ha de passar per l’economia circular, ecològica, verda i digital. “Estem obligats a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 50% el 2030 i al 2050 hem ser neutres carbònicament per acomplir el que dictamina la Unió Europea i perquè els recursos del nostre planeta son finits. És per aquest motiu que l’anomenat G6, la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Paeria de Lleida, la UdL i les Cambres de Comerç de Tàrrega i de Lleida, amb les Agendes Compartides, hem buixat quin és el model de territori que volem”.
“Tenim moltíssims recursos naturals a Lleida, com ara, els boscos, el vent, el sol, l’aigua i també les dejeccions ramaderes. La tecnologia ens ha d’ajudar a aprofitar aquests recursos" .
Carles Gibert ens recorda que a Lleida es generen el 50% dels aliments que es consumeixen a Catalunya.
Mirada de futur, anàlisi i acció per aconseguir una economia sostenible, circular, verda i digital. Aquestes son algunes de les fites amb què la Diputació de Lleida fa molt temps que hi treballa. Per això, quan la pandèmia va fer reaccionar europa amb els Fons Next Generation, va agafar la Diputació de Lleida amb els deures quasi a punt.
Avui conversa lenta amb el Carles Gibert, per obrir la mirada, com en un plànol zenital, buscant el sol, per, finalment, arrelar-los. Volem entendre el perquè del Patronat de Transformació Econòmica que s’aplica la autotransformació generant noves oportunitats amb Global Lleida.