27 de Octubre de 2023 a les 11:41
La Lourdes Tecchia i la Laura Matías-Guiu, són dos de les membres de Recoop, que han passat pels estudis d'Emun per explicar-nos com neix el projecte, els seus objectius i els primers passos que s'estan duent a terme des de la cooperativa. A més, aprofitant el seu perfil, totes dues són dietistes nutricionistes, la primera especialitzada en nutrició comunitària i la segona en alimentació sostenible, ens han deixat uns quants tips de com alimentar-nos de manera saludable, econòmica i respectuosa. Proposen, per exemple, defugir dels processats, ja que no són tan sans i estan envasats i, per tant, tenen més petjada mediambiental o balancejar la proteïna vegetal i l'animal al 50% incorporant més lleguminoses a la nostra dieta.
L'equip de Recoop, el completa un expert en dret alimentari, un enginyer agrònom especialitzat en agricultura regenerativa i dos expertes en màrqueting i comunicació. Això els dona una visió multidisciplinària molt útil a l'hora de fer una diagnosi real de les necessitats de la zona i oferir solucions integrals.
Ara treballen amb la iniciativa "Cultivem la salut", un projecte d'educació nutricional i divulgació amb eines pràctiques pel dia a dia en l'àmbit escolar i en l'àmbit de la llar. I dissabte 28 d'octubre a les 10.00 h, s'estrenen en la primera acció oberta a les famílies amb JASS, una Jornada d'Alimentació Saludable i Sostenible que se celebra al Mercat del Pla.
Podeu recuperar la conversa amb la Lourdes Tecchia i la Laura Matías-Guiu: