15 de Febrer de 2023 a les 14:45
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya presenta un estudi que proposa cinc noves possibilitats de producció i negoci agroalimentari que resultarien òptimes per al pla de Lleida i que serien compatibles amb la sostenibilitat dels aliments i la bioeconomia circular. La proposta s’emmarca en un estudi liderat per la FCAC dins del projecte AgroBioFood b. Ponent i desenvolupat per l’agrupació d’empreses Minka-Akis International.
L’estudi analitza alternatives de negoci vinculades a la producció de lleguminoses de gra, de fruita dolça, de blat de moro, a l’elaboració de productes alimentaris a base de mescles de proteïna vegetal i animal i una última alternativa vinculada a la producció de brassicàcies com bròquil, col i coliflor. En parlem amb el Víctor Falguera, director de projectes d’Akis International.
També us parlem de la col verda manresana que s’afegeix als productes singulars del Bages. La col verda manresana ja té guia, “un tresor gastronòmic d’hivern del Bages” que ofereix una informació molt àmplia sobre aquest producte i les seves aplicacions gastronòmiques. Parlem amb la Marta Viladés, vicepresidenta del Consell Comarcal del Bages.