6 de Març de 2023 a les 8:22
Catalunya augmenta un 15,30% les seves exportacions agroalimentàries i supera per primera vegada els 14.000M€. Amb 14.848,94 milions d’euros exportats, el sector agroalimentari demostra la seva resiliència davant el context d’inestabilitat internacional, l’increment de la inflació i el preu dels aliments i de l’energia.Tots els sectors agroalimentaris creixen en valor a excepció del sector de la fruita i horta (-4,35%). Mirem de prop aquestes bones xifres amb el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol.
També us parlem de la segona edició del D’vines, els maridatges al que reivindiquen el talent de les dones al sector del vi amb cinc enòlogues i vinyerones de la DO Costers del Segre i que se celebraran duran el mes de març al restaurant l’Espurna de Lleida amb la cuina del xef Jesús Gimena. Les protagonistes son la Clara Griera de L'Olivera, la Susanna Sansó d’Analec, la Marta Porta de Vall de Baldomar, la Maria Mendoza de Costers del Sió i l’Eva Bonet de Comalats. Els sopars, amb places limitades, es poden reservar des de la pàgina web www.comopomona.com. Parlem amb el Rafa Gimena, periodista i sommelier de Comopomona.
I finalment, nou tip del pòdcast del Residu al Recurs, 50 maneres de salvar el planeta amb el Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus. Al programa d'avui parlem de la bicicleta com un mitjà pràctic, econòmic, respectuós amb el medi ambient i amb moltes qualitats més que el fan ser una eina clau per acostar la nostra societat als objectius de desenvolupament sostenible. Posarem dades a aquests beneficis i ens fixarem en com ho fan en altres països com per exemple als Països Baixos on el seu ús és molt popular i com l’estat holandés incentiva a què les empreses paguin als treballadors a 19 cèntims el quilòmetre en els desplaçaments laborals amb bicicleta. #bicicleta #50ManeresDeSalvarElPlaneta