13 de Setembre de 2024 a les 14:37
A més, la fira comptarà amb un mercat, on a banda de la venta de figues s’hi podran trobar derivats com melmelades, licors o dolços i també s’hi podran fer degustacions i tallers gastronòmics.
De tot això n'hem parlat amb Joan Guillaumet, alcalde d'Alguaire:
Una de les novetats d’enguany són les Jornades Gastronòmiques ‘La fruita a la cuina’. Amb aquesta proposta es pretén no només posar en relleu el valor culinari de la figa, sinó també destacar altres fruites de les comarques de Lleida, com són el préssec, la pera i la poma.
En aquesta primera edició de les jornades gastronòmiques hi participaran Josep Lladonosa, Creu Sant Jordi i Premi Nacional de Gastronomia; Josep Gómez, del restaurant El Jardí d’Alguaire; Joel Castanyé, propietari i cuiner de La Boscana, amb una Estrella Michelin, i Alexis Torres, de l’Escola d’Hostaleria de Girona. Entre d’altres, es cuinarà un arròs amb pollastre i figues seques, una recepta que podran tastar els i les visitants al dinar popular de diumenge.
Alguaire és el major productor de figues de Catalunya, amb més de 200
També és novetat d’enguany el nou imagotip de la Fira que vol potenciar el producte estrella i que simbolitza la qualitat i autenticitat de les figues d’Alguaire. hectàrees de conreu dedicades a aquest fruit