Resuming podcast

18 de Maig de 2022 a les 12:17

Una dieta rica en te verd i cacau podria prevenir el deteriorament neuromuscular associat a l’envelliment

Compartir

La ingesta de te verd o cacau podria prevenir canvis neuromusculars associats a l’envelliment, segons els resultats d’una recerca liderada per personal investigador de la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). En concret, el consum de flavonoides (un grup de nutrients que es troben en fruites, verdures i espècies) del te verd i del cacau, va ser capaç d'augmentar significativament la taxa de supervivència en ratolins vells i de prevenir alguns canvis estructurals regressius associats a l’envelliment. La recerca s’ha publicat a la revista Aging

La sarcopènia, la pèrdua progressiva de massa i potència muscular per envelliment o sedentarisme, es considera el principal factor causant de la deterioració del rendiment físic en les persones d’edat avançada. Aquesta situació té un impacte negatiu en la qualitat de vida, augmenta el risc de discapacitat, lesions i mortalitat, i també suposa una càrrega pel sistema sanitari. Per aquest motiu, el grup de recerca Patologia Neuromuscular Experimental, liderat per Jordi Calderó, ha estudiat els canvis que experimenta el sistema neuromuscular durant l’envelliment i l’impacte de dietes enriquides amb flavonoides derivats del te verd i del cacau en el deteriorament motor que té lloc amb l’edat.

La investigació, en col·laboració amb l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Neurodegenerativas, la Universidad de Granada i la farmacèutica Abbott, també conclou que l'associació dels suplements de flavonoides amb l'exercici físic regular ha de tenir-se en compte en la teràpia per tractar la sarcopènia.

 Parlem amb Silvia Gras, investigadora en formació de l'IRB Lleida del grup de patologia neuromuscular experimental: