En aquest capítol de Som Terra, amb Pili Garcia, coneixem tres històries que connecten territori, sostenibilitat i alimentació. La directora Rosa Cortés explica les activitats de l’Escola Agrària d’Alfarràs, on l’alumnat aprèn amb la pràctica: cultiven productes d’horta d’hivern, elaboren aliments a la cuina del centre i fomenten la comercialització i la solidaritat amb els excedents. També inicien un projecte conjunt amb l’Escola d’Hostaleria de Lleida per valorar varietats autòctones de poma i pera.
Tot seguit, Anna Toda, directora de la Federació Avícola Catalana, parla del Dia Mundial de l’Ou i presenta la campanya “Triar ous amb accent català”, que promou el consum de proximitat i explica com interpretar el codi imprès a la closca per identificar-ne l’origen. Destaquen que el 80% dels catalans prefereixen ous locals i que el sector viu un bon moment, tot i els reptes de burocràcia i relleu generacional.
Finalment, en la secció Del residu al recurs, l’ambientòleg Joan Ibars analitza la fracció d’envasos, una de les més complicades de reciclar, i ofereix consells per reduir-ne la generació, com comprar a granel o apostar pels envasos retornables.