Resuming podcast
Som Terra 286
19/04/2021

Som Terra 286

Som Terra amb Pili Garcia

Muuu de Vaca: Miquel Garcia, enginyer forestal i expert en viticultura biodinàmica. Preparat 507 de Valeriana Nuda Drinks, la primera beguda hard seltzer catalana. Quiònia Pujol, biòloga i presidenta de la cooperativa Lo Vilot Farm Brewery Cheesefuet: Marta Garrón, investigadora d’innovació especialista en formatges del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA

Marcadors

Segons la viquipèdia, L'agri...
Compartir

Segons la viquipèdia, L'agricultura biodinàmica és un mètode d'agricultura ecològica que es va començar a exercir des de l'any 1924 com una aplicació dels principis de la filosofia de Rudolf Steiner, l'antroposofia. El terme «biodinàmica» prové del grec bios (vida) i dynamis (força) i vol significar que aquest mètode treballa d'acord amb les energies de la vida, cercant una relació suposadament correcta entre l'home i la terra, procurant assegurar la salut del sòl i les plantes. Els adobs en aquesta agricultura no poden ser originats per síntesi química i són fabricats amb un sistema propi i especial. Muuu de Vaca és el projecte de divulgació de l’agricultura biodinàmica de tres amics que volen incorporar aquesta manera de fer en el seu projecte laboral i vital, arribant al màxim nombre de gent possible, per aconseguir ser el màxim respectuosos amb la natura i, per tant, amb nosaltres mateixos. Avui el Miquel Garcia, enginyer forestal i expert en viticultura biodinàmica ens explica què és el preparat 507 de valeriana.

La cooperativa Lo Vilot Farm B...
Compartir

La cooperativa Lo Vilot Farm Brewery, la primera granja cervesera de Catalunya i una de les poques al món que tanca el cercle (que produeix els ingredients ecològics que necessita per elaborar les seves cerveses artesanes), ha decidit ampliar el ventall de productes i elaborar la primera beguda hard seltzer catalana, Nuda Drinks Nuda drinks, és una beguda probiòtica, fermentada a base de sucre ecològic de canya i fruites ecològiques, de lleugera carbonatació i baixa graduació alcohòlica, només un 3,5% del volum. Aquest alcohol prové de la transformació dels sucres en el procés de fermentació del llevat: És ECOLÒGICA, ja que tots els ingredients utilitzats per a la seva elaboració són de producció ecològica certificada. És REFRESCANT amb un toc d’ACIDESA NATURAL, SENSE GLUTEN, tots els ingredients són originàriament sense gluten pel que el resultat final és una beguda apta per a celíacs o persones intolerants al gluten, APTA PER A VEGANS i VEGETARIANS, no hi ha cap ingredient que sigui d’origen animal, i es presenta en envàs RECICLABLE. Es presenta en tres sabors, ECO TARONJA, ECO HIBISCUS I LLIMONA i ECO NABIUS. ah! i perfectament convinable amb altres licors com ara la ginebra. La Quiònia Pujol és biòloga i presidenta de la Cooperativa Lo Vilot Farm Brewery.

L’IRTA i Montbrú desenvolupen ...
Compartir

L’IRTA i Montbrú desenvolupen un formatge amb forma d’embotit Montbrú és una empresa que elabora formatges des de 1989 al Moianès, amb l irta han desenvolupat una nova tecnologia de fabricació i el sistema de maduració d’un nou tipus de formatge de llet de cabra mitjançant el projecte Embocheese. Un formatge embotit que s’ha batejat com a cheesefuet. Marta Garrón, és tècnica d’innovació especialista en formatges del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA