Resuming podcast
Som Terra 325
14/02/2022

Som Terra 325

Som Terra amb Pili Garcia

Marcadors

Arrenquem amb un fragment de l...
Compartir

Arrenquem amb un fragment de l’article la “Segona revolució verda” de Francesc Reguant Director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes del web viaempresa.cat A més, felicitem el Josep Pinyol, de Can xulic a la Granadella. Guanyadora dels premis PITA en la modalitat Empresa agrària per la implementació d’un sistema amb l’última tecnologia robòtica a una nau avícola amb el desenvolupament de dos robots, ChickenBoy i Undecex, que permeten fer una anàlisi i un control exhaustius de les condicions i evolució de les aus. Tindrem els AGROMÀRQUETIPS amb la Gemma Capell de Red Peppers, l’Agència de comunicació i màrqueting especialitzada en els sectors agroalimentari, turístic i gastronòmic. Si voleu resoldre dubtes, podeu demanar a la Gemma Capell que us els resoli enviant un missatge de veu o escrit al 621 21 80 70. Finalment, fem activisme mediambiental individual i col.lectiu amb el Joan Ibars a Del Residu al Recurs avui sobre l’economia circular.

En la 20a edició dels premis P...
Compartir

En la 20a edició dels premis PITA s’han presentat 15 candidatures en la modalitat Empresa agrària. Els guanyadors han estat Cal Xulic, a la Granadella, Les Garrgues, per la implementació d’un sistema amb l’última tecnologia robòtica a una nau avícola amb el desenvolupament de dos robots, ChickenBoy i Undecex, que permeten fer una anàlisi i un control exhaustius de les condicions i evolució de les aus. Un nou robot per a explotacions d’aviram fa lectures de diversos factors de la sala dels pollastres perquè el ramader pugui fer una gestió més acurada de la seva explotació. Entre les lectures i recull de dades que fa trobem els comportaments dels animals. Això per exemple, permet saber en quines parts de la nau aquests estan o no a gust, cosa que, en conseqüència, pot significar que en aquells punts fa calor o fred, per exemple. Tota aquesta informació es recull en dades i és l’ordinador qui en mostra les conseqüents gràfiques d’evolució i, fins i tot, en fa les lectures qualitatives. Això, com explica el titular de l’explotació, Josep Pinyol, té molts avantatges, però especialment és important la d’avançar-se a problemes greus que poden sorgir. Precisament d’aquest espai de temps, el d’un dia, el granger rep un informe per poder controlar com es troba l’explotació, cosa que apunta les tendències de creixement o decreixement de determinats paràmetres. I això, amb un espai que gestiona uns 44.000 pollastres, és especialment rellevant. Cal tenir en compte que entre els indicadors que es recullen de cada racó de la nau hi ha el mapa d’amoníac, la velocitat de l’aire en cada punt, la temperatura corporal dels animals, l’estrès tèrmic, la intensitat de llum en cada hora, els nivells de CO2, la humitat relativa o la freqüència de respiració. Josep Pinyol, de Can xulic a la Granadella.

Què és un Project Management? ...
Compartir

Què és un Project Management? O un Project Plan, una optimització o un rebranding? I el més important, com pot ajudar el màrqueting, la publicitat i la comunicació als autònoms, petites i mitjanes empreses dels sectors agroalimentari, turístic i gastronòmic? La clau la té la Gemma Capell, la mestressa de Red Peppers a AGROMÀRQUETIPS.

Del Residu al Recurs fem activ...
Compartir

Del Residu al Recurs fem activisme individual i col.lectiu amb el Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus, avui sobre economia circular.