Resuming podcast
Som Terra 326
21/02/2022

Som Terra 326

Som Terra amb Pili Garcia

Núria Bigorra, cellerista i enòloga propietària del celler Terrer del Pallars a Figuerola d’Orcau. Cicle D’Vines. Antònia Ninot, investigadora de l’IRTA sobre els resultats del Grup Operatiu per a l’increment de polifenols en l’OOVE. Del residu al recurs” amb l’ambientòleg expert en gestió de residus, Joan Ibars, parlem de la mineria urbana.

Marcadors

Obrim el programa parlant amb ...
Compartir

Obrim el programa parlant amb la Núria Bigorra, és cellerista i enòloga propietària del celler Terrer del Pallars a Figuerola d’Orcau. Ella i quatre enòlogues lleidatanes més conduiran un cicle de cinc sopars de tast, el cicle D’Vines de Costers del Segre. La Núria Bigorra ha recuperat antigues vinyes locals al Pallars i dirigirà el tast que maridarà amb els vins del seu celler Terrer de Pallars i Cota 730, vins d’altura a la cuina de L’Espurna a Lleida. Del vi a l’oli. Avui parlarem també amb l’Antònia Ninot, investigadora de l’IRTA sobre els resultats del Grup Operatiu per a l’increment de polifenols en l’OOVE i el potencial que té l’oli d’oliva com a ingredient alimentari. I, finalment, “Del residu al recurs” amb l’ambientòleg expert en gestió de residus, Joan Ibars, parlem de la mineria urbana. Som-hi!

Les enòlogues Gemma Plaza (Gru...
Compartir

Les enòlogues Gemma Plaza (Grup Tomàs Cusiné), Pilar Salillas (Lagravera), Núria Bigorra (Terrer de Pallars), Judit Sogas (Rubió de Sols); i lla vinyerona Sara Jové són les protagonistes de d’vines’, un cicle de maridatges concebuts per retre homenatge a les dones del vi de Lleida. Així durant el mes de mare el restaurant L’Espurna acollirà cinc sopars de tast, que inclouran cinc degustacions i cinc vins (la major part de la DO Costers del Segre), que seran conduits per aquestes cinc enòlogues i vinyerones de les comarques lleidatanes. La proposta està organitzada per la consultora gastronòmica Como Pomona. La tercera setmana del març, dijous 17, la Núria Bigorra, enòloga i vinyatera que ha recuperat antigues vinyes locals, dirigirà el tast que maridarà els vins del seu celler Terrer de Pallars i Cota 730 amb la cuina de L’Espurna.

Des del Departament d’Acció Cl...
Compartir

Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’està duent a terme el projecte europeu transfronterer POCTEFATRANSGROWTH que té com a objectiu donar suport a produccions agroalimentàries de qualitat dels territoris participants. A Catalunya, concretament, el sector a fomentar és el de l’oli d’oliva, per millorar la seva sostenibilitat i competitivitat. Parlem amb l’Antonia Ninot, investigadora de l’IRTA dels resultats del Grup Operatiu per a l’increment de polifenols en l’Oli d’oliva verge extra. La finalitat és informar al sector de l’oli d’oliva sobre el potencial que té l’oli d’oliva com a ingredient alimentari, la seva situació al mercat, les propietats a explorar per al seu ús en alimentació o per enriquir productes, les novetats en l’etiquetatge dels productes que contenen oli d’oliva i l’experiència d’algunes empreses consumidores, convidades com a empreses que fan servir l’oli d’oliva en els seus productes acabats.

LA MINERIA URBANA, LA SOLUCIÓ ...
Compartir

LA MINERIA URBANA, LA SOLUCIÓ A LA CRISI DELS XIPS? Avui al programa del #RESIDUALRECURS a @emunfm parlarem de la mineria urbana i de si pot ser o no la solució a la manca de materials i minerals que ja estem començant a patir i què pot anar a més amb l’increment de la la implantació de les energies renovables i el cotxe elèctric. Que què és la mineria urbana?? Doncs al programa t’ho expliquem! També a la secció INICIATIVES SOSTENIBLES farem ressò de l’empresa Ecodicta, que es dedica al lloguer de peces de roba, fomentant que puguem satisfer la necessitat de vestir-nos dia a dia sense perdre l’estil i de forma més sostenible. Per últim a la secció, EL MILLOR RESIDU ÉS EL QUE NO ÉS GENERA, us animem a explorar el mercat dels productes electrònics reacondicionats, que es poden trobar en portals com backmarket i cada vegada més en seccions dels portals més utilitzats.