Xavier Roure, director Fira Mollerussa Rossend Saltiveri Unió de Pagesos sobre el tancament de cereal d’Ucraïna Gemma Capell, la mestressa de Red Peppers Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus. Taxes justes de residus
Avui al Som Terra invoquem la pluja. Parlarem amb el Xavier Roure, director de Fira Mollerussa, de la 149 edició de la Fira, un certamen que acollirà, entre molts altres altres accions, l’exposició El món de l’aigua amb la Covid que fa referència a la importància de l’aigua per a la societat i el món rural, en una iniciativa conjunta de Fira Mollerussa amb la Fundació Impulsa Talentum XXI i que es presenta per primer cop a Catalunya. Parlarem amb el Rossend Saltiveri, responsable del porcí d’Unió de Pagesos sobre la sequera i l’afectació al cereal d’hivern i sobre el tancament d’importacions de cereal d’Ucraïna. Com afectarà tot plegat al sector ramader? A Del Residu al Recurs, el Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus, tornarem a parlar de taxes però aquest cop de taxes justes de residus. I la metressa de Red Peppers, la Gemma Capell, ens explicarà com pot ajudar el màrqueting, la publicitat i la comunicació als autònoms, petites i mitjanes empreses dels sectors agroalimentari, turístic i gastronòmic. Som-hi!
El canvi climàtic, les perspectives dels cereals o la problemàtica dels purins seran els temes centrals temes de les Jornades de la Fira de Sant Josep, que tornen a ser presencials. La 149 Fira de Sant Josep de Mollerussa, certamen que recupera enguany la seva data habitual al març (del 18 al 20), després que l’any passat s’ajornés al juny pel tema sanitari, recobra també en aquesta edició la presencialitat de les jornades tècniques, ja que l’any passat aquestes sessions es van haver de desenvolupar en format virtual. En parlem amb el Xavier Roure, director de Fira Mollerussa.
El govern ucraïnès ha aprovat una resolució que agreuja encara més la crisi de les matèries primeres. Ucraïna prohibeix ara les exportacions d'alguns aliments essencials com cereals o fertilitzants a conseqüència del conflicte. Una mesura que posa en risc l'obtenció de pinso per alimentar el bestiar dels pagesos catalans. En parlem amb el Rossend Saltiveri, responsable de porcí d’Unió de Pagesos.
Avui a del #RESIDUALRECURS tornarem a parlar de taxes però aquest cop de taxes justes de residus fixant-nos amb l’expemple de la @mancoUrgellet. A la secció d’Iniciatives Sostenibles coneixerem una botiga de 2a mà que és l’inici d’un gran projecte a favor de la reutilització de roba. El projecte es diu @toquemlafibra i el duen a terme els i les alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Vedruna, de Tàrrega. També com a cada programa donarem un consell per no generar residus a casa amb el Joan Ibars, expert en gestió de residus.
Com pot ajudar el màrqueting, la publicitat i la comunicació als autònoms, petites i mitjanes empreses dels sectors agroalimentari, turístic i gastronòmic? La clau la té la Gemma Capell, la mestressa de Red Peppers. Avui sobre les bones pràctiques en Xarxes Socials. Com el nostre negoci dedicat al sector primari pot tenir més seguidors? Cada quan és aconsellable fer publicacions? La resposta a la nova càpsula d’AGROMÀRQUETIPS de Red Peppers Agency.