Resuming podcast
Som Terra 331
28/03/2022

Som Terra 331

Som Terra amb Pili Garcia

JAUME PEDRÓS Responsable de temporers d'UP RAÜL BOBET Enòleg Ferrer Bobet i Castell d’Encús JOAN IBARS Del residu al recurs GEMMA CAPELL Agromàrquetips Red Peppers

Marcadors

El sindicat Unió de Pagesos ha...
Compartir

El sindicat Unió de Pagesos ha mantingut contactes amb la Generalitat perquè les autoritzacions excepcionals de residència i treball per a refugiats ucraïnesos siguin àgils, la pagesia pugui oferir llocs de treball i residència en el marc de les imminents campanyes agràries. En parlem amb el Jaume Pedrós, responsable de temporers de la Unió de Pagesos. Parlarem també amb el Raül Bobet, Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d’Encús (Pallars Jussà), Raül Bobet és un dels elaboradors de vi més influents de Catalunya. Bobet, que ha investigat tècniques artesanals per crear vins de gran personalitat, és un home enamorat de la seva feina, un professional rigorós i polifacètic, fruit de la seva formació com a doctor en Enologia per la URV, enginyer químic per l’IQS i màster en FoodScience a la universitat de Davis (Califòrnia), i de dècades d’experiència al sector. Avui parlarem amb ell sobre el canvi climàtic i dels vins d’altura. .Aquesta setmana a la secció del #Residualrecurs amb el Joan Ibars, parlem d’un altre tema d’actualitat i és que la nova Llei de Residus estatal podria comportar la recentralització del cànon de residus català, un impost pioner i que ha incentivat que Catalunya sigui capdavantera en recollida selectiva a l’estat. També farem ressò de la nova iniciativa del Banc dels Aliments de Lleida: el Palet. I per últim donarem consells senzills per seguir reduint la generació de residus a casa. I, finalment, a Agromàrquetips, la Gemma Capell, la mestressa de Red Peppers ens dona les claus del màrqueting sensorial.

Les centrals fruiteres es most...
Compartir

Les centrals fruiteres es mostren disposades a oferir feina a les dones ucraïneses a les pròximes campanyes de la fruita. Unió de pagesos assegura que necessiten mà d’obra i ha demanat a la Generalitat que agilitzi els permisos de treball com ja es va fer amb les autoritzacions excepcionals per joves extutelats habilitades fa dos anys. El sindicat Unió de Pagesos ha mantingut contactes amb la Generalitat perquè les autoritzacions excepcionals de residència i treball per a refugiats ucraïnesos siguin àgils, la pagesia pugui oferir llocs de treball i residència en el marc de les imminents campanyes agràries. En parla Jaume Pedrós, responsable de temporers d’UP. D’altra banda, Unió de Pagesos vol recordar que en els darrerrs 4 anys han demanat mesures excepcionals per altres col·lectius com autoritzacions per joves extutelats, hi han treballat més d’un centenar i la relació entre pagesos i treballadors ha estat molt positiva. Saludem el Jaume Pedròs, responsable de temporers de la Unió de Pagesos.

El Raül Bobet, Soci fundador ...
Compartir

El Raül Bobet, Soci fundador i enòleg dels cellers Ferrer Bobet (Falset, Priorat) i Castell d’Encús (Pallars Jussà), Raül Bobet és un dels elaboradors de vi més influents de Catalunya. Bobet, que ha investigat tècniques artesanals per crear vins de gran personalitat, és un home enamorat de la seva feina, un professional rigorós i polifacètic, fruit de la seva formació com a doctor en Enologia per la URV, enginyer químic per l’IQS i màster en FoodScience a la universitat de Davis (Califòrnia), i de dècades d’experiència al sector. Avui parlarem amb ell sobre el canvi climàtic i dels vins d’altura.

Aquesta setmana a la secció de...
Compartir

Aquesta setmana a la secció del #Residualrecurs amb el Joan Ibars, parlem d’un altre tema d’actualitat i és que la nova Llei de Residus estatal podria comportar la recentralització del cànon de residus català, un impost pioner i que ha incentivat que Catalunya sigui capdavantera en recollida selectiva a l’estat. També farem ressò de la nova iniciativa del Banc dels Aliments de Lleida: el Palet. I per últim donarem consells senzills per seguir reduint la generació de residus a casa.

Agromàrquetips, la Gemma Capel...
Compartir

Agromàrquetips, la Gemma Capell, la mestressa de Red Peppers ens dona les claus del màrqueting sensorial.