Resuming podcast
Demanda AgroBioFood. Nous models productius i cadenes de valor de la demanda europea
23/06/2022

Demanda AgroBioFood. Nous models productius i cadenes de valor de la demanda europea

Som Terra amb Pili Garcia

Marcadors

Quines son les tendències del ...
Compartir

Quines son les tendències del mercat alimentari europeu per als propers anys? La FCAC ha encarregat un estudi un el marc del projecte #AgrobiofoodbPonent que compta amb el suport de de la #DiputaciódeLleida i la Generalitat de Catalunya. Projecte destinat a impulsar la transformació del model econòmic actual del territori de Ponent (comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i les Garrigues) cap a l’economia verda, millorant la capacitat de resiliència del sector groalimentari. Assolir un creixement sostenible basat en l’economia verda, capaç d’optimitzar els recursos per a la producció de béns, aliments, serveis i Assegurar la viabilitat econòmica, social i ambiental de la producció agrícola i ramadera del territori.Enfortir la competitivitat del territori amb la creació de nous llocs de treball mitjançant l’impuls dels sectors emergents vinculats al nou model de producció agroalimentària: energia, química i recursos, indústries culturals i altres basades en l’experiència. Impulsar un nou model de gestió sostenible del capital natural vinculat al model que n’asseguri la seva preservació i productivitat. Reduir la dependència del territori dels recursos no renovables. Contribuir a la mitigació i millorar l’adaptació al canvi climàtic. La FCAC s’encarrega de l’operació “Demanda AgroBioFood. Nous models productius i cadenes de valor per a l’adaptació a la demanda europea (market pull)”, la qual contempla una sèrie d’actuacions encaminades a l’anàlisi i coneixement de les necessitats i demandes potencials del sector agroalimentari. Portarem a terme una anàlisi de la demanda potencial (market pull) per identificar els conreus, espècies ramaderes i sistemes de producció sostenibles que puguin donar resposta a les noves demandes. Aquesta identificació ha d’anar acompanyada d’una proposta d’implementació territorial i sectorial que tingui en compte les condicions del territori i que contempli l’aprofitament dels recursos primaris del propi territori. Finalment es definiran els models de negoci que permetin generar activitat econòmica sostenible en el territori i que incorporin talent i innovació en les diferents baules de les cadenes de valor prèviament identificades. Els resultats d’aquest estudi es poden consultar a la mateixa pàgina de la FCAC com en l’apartat “documentació” de la pàgina oficial del PECT AgroBioFood. Domènec Vila, cap de la unitat de serveis empresarials de la FCAC