Resuming podcast
Som Terra 344 Som Terra de Vicances
11/07/2022

Som Terra 344 Som Terra de Vicances

Som Terra amb Pili Garcia

Eva Vicens, directora Vadevi Gabriel Gurt, gerent de PonentXperience Podcast Som Terra de Vins amb Rafa Gimena entrevistant: Tomàs Cusiné, president DO Costers del Segre i Ruta del Vi Joan Esteve, director Celler Raimat Sara Jové, Mas Blanch i Jové, la Vinya dels Artistes

Marcadors

L’enoturisme consisteix a dona...
Compartir

L’enoturisme consisteix a donar a conèixer el món del vi des de dins: cellers, vinyes, processos d’elaboració, història… A més, també està estretament relacionat amb el turisme gastronòmic i amb el turisme cultural vinculat a la indústria del vi. Avui viatgem de la mà de l’Eva Vicens, directora del diari digital Vadevi, premi a la millor comunicadora del vi per l’Associació Catalana de Sumillers i directora dels premis Vinari fins al 2020. El Gabriel Gurt, gerent de PonentXperience ens explica el seu projecte d’emprenedoria i algunes de les accions d’enoturisme que podem fer aquest estiu a la DO Costers del Segre al Celler Lagravera com la nit de vins i estrelles o el festival entre vinyes. I finalment, un nou capítol del podcast Som Terra de Vins amb Rafa Gimena de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que ens porta a fer enoturisme per la DO Costers del Segre. Conversa amb Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida, amb el Joan Esteve, director del Celler Raimat amb la Sara jové de Mas Blanch i Jové, la vinya dels artistes, recentment premiats pels VINARI.

Vadevi és un iniciativa period...
Compartir

Vadevi és un iniciativa periodística, fundada el 2009, a les veceroles de l’enoturisme, que volia donar veu a un sector que estava en plena ebullició però que tot just estava despuntant. Catalunya era de les poques regions vitivinícoles del món on els vins més consumits no eren els propis. De fet, a la majoria de cartes de restaurants les referències que es trobaven eren habitualment del Priorat, pel prestigi internacional, o del Penedès, per tradició. Però a casa nostra hi ha 12 denominacions d’origen que treballaven fort per millorar els seus productes i, sobretot, per donar-los a conèixer. Fruit de tot plegat i amb vocació de servei públic va néixer Vadevi. El diari volia acostar el vi a la gent i sobretot el vi català. Fent un pas més en aquest direcció, i ja com una publicació consolidada, es van crear els Premis Vinari, l’any 2013. Neixia el primer concurs oficial de vi català i l’objectiu era el mateix: prescriure el vi de casa nostra a casa nostra. Enguany els Premis Vinari arriben a la 10ena edició. Parlem amb gandesana Eva Vicens, directora del diari digital Vadevi, premi a la millor comunicadora del vi per l’Associació Catalana de Sumillers i directora dels premis Vinari fins al 2020.

El Gabriel Gurt és el gerent d...
Compartir

El Gabriel Gurt és el gerent de PonentXperience. Un projecte d’emprenedoria amb seu a Bellcaire d’Urgell (La Noguera) que té com objectiu fomentar el turisme i la promoció del territori de les terres de Ponent, mitjançant la comercialització d’experiències innovadores, de qualitat i d’alt valor afegit i incentivar el consum de productes agroalimentaris locals i de proximitat de les terres de Ponent, fent especialment èmfasi en el vi de la zona, que s’utilitza com a element comú a totes les experiències, degut a la seva capacitat socialitzadora i al seu arrelament amb el territori, sempre acompanyat d’altres productes agroalimentaris locals que hi maridin. Parlem en concret dels pacs que ofereix Ponentxperience com volar en globus sobre la Serra Llarga de la Noguera, fer una cata de vins pel Congost de Montrebei o per la Muralla Xinesa de Finestres al Pantà de Canelles o el LLEIDA WINE TRACK: La vall del Riu Corb", i de propostes enoturístiques concretes amb el Celler biodinàmic Lagravera d’Alfarràs, com vins i estrelles, o Lagravera Fest.

COSTERS DEL SEGRE Amb set zon...
Compartir

COSTERS DEL SEGRE Amb set zones diferenciades i amb una longitud propera als dos-cents quilòmetres. La Denominació d’Origen Costers del Segre,a Lleida, ofereix gran riquesa de paisatges i de perfils de vins. La Ruta del Vi de Lleida possibilita fer turisme de vi des del secà de Les Garrigues; la Vall del Riu Corb, el Prepirineu de la subzona d’Artesa de Segre, la muntanya del Pallars o la fèrtil plana de l'Urgell, el Segrià i la pedania de Raimat, dins el terme municipal de la ciutat de Lleida. Soc en Rafa Gimena de Como Pomona i ara, obrim ampolles i omplim les copes; per què Som Terra de Vins i avui farem enoturisme a Costers del Segre! Al segon capítol de Som Terra de Vins, el Rafa Gimena de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que ens porta a fer enoturisme per la DO Costers del Segre, conversa amb el Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida, amb el Joan Esteve, director del Celler Raimat amb la Sara jové de Mas Blanch i Jové, La Vinya dels Artistes, recentment premiats pels VINARI.