Resuming podcast
Som Terra 347 Som Terra de Vicances
27/07/2022

Som Terra 347 Som Terra de Vicances

Som Terra amb Pili Garcia

Marta Domènech, directora general de Turisme. Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya. David Barriche, enòleg i responsable Celler Purgatori. Pirene, vi ancestral d’altura. Podcast Som Terra de Vins amb Rafa Gimena #5 DO Pla de Bages

Marcadors

Catalunya vol esdevenir una re...
Compartir

Catalunya vol esdevenir una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa, per això, s’ha presentat l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027 que preveu una inversió de 12 milions d’euros que permetran accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada. El turista enogastronòmic fa una major despesa (3,5 vegades més que la mitjana) i és el que més contribueix a la desestacionalització del turisme. Avui obrim el programa parlant d’aquest Pla Estratègic amb la Sr Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Descobrim Pirene 2020, el nou vi ancestral de Família Torres procedent del Prepirineu, el nou exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals, que va iniciar el celler familiar fa prop de quaranta anys per preservar el patrimoni vitícola de Catalunya i amb el qual avui pot adaptar-se al canvi climàtic. És un vi experimental de producció molt limitada, elaborat íntegrament amb la varietat negra del mateix nom procedent de la finca de Sant Miquel de Tremp, al Prepirineu, i destinat a l’alta restauració. Parlem amb el David Barriche, enòleg i responsable del Celler Purgatori a les Borges Blanques, de la DO Costers del Segre. I nou capítol de Som Terra de Vins, amb Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens durà fins a la DO Pla de Bages. El Rafa Gimena entrevista l’Eva Farré, secretària DO Pla de Bages, la Marta Membrives, sumiller i responsable d’enoturisme del Celler Abadal i el conseller comarcal de Turisme del Bages, Agustí Comas.

Catalunya vol esdevenir una re...
Compartir

Catalunya vol esdevenir una referència imprescindible del turisme enogastronòmic d’Europa, per això, s’ha presentat l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027 que preveu una inversió de 12 milions d’euros que permetran accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada. El turista enogastronòmic fa una major despesa (3,5 vegades més que la mitjana) i és el que més contribueix a la desestacionalització del turisme. En aquest sentit, Catalunya vol fer una aposta ferma cap aquest tipus de turisme, ja que es disposa d’un ric patrimoni cultural vinculat a la gastronomia, el vi i el cava, una variada oferta d’activitats i esdeveniments, i una xarxa d’empreses turístiques especialitzades. Es treballarà per estructurar una oferta de valor atractiva, competitiva i segmentada per tipus de públic, i basada en el model 4D (desestacionalització, diversificació, desconcentració i augment de la despesa) i 4S (segura, saludable, singular i sostenible). El desplegament d’aquest pla preveu comptar amb 8 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation, en el marc del Pla Nacional de Turisme Gastronòmic. Així mateix, la Direcció General de Turisme aportarà 4 milions d’euros, el que suposarà una dotació pressupostària total de 12 milions. Avui obrim el programa parlant d’aquest Pla Estratègic amb la Sr Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

A continuació descobrim Pirene...
Compartir

A continuació descobrim Pirene 2020, el nou vi ancestral de Família Torres procedent del Prepirineu, el nou exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals, que va iniciar el celler familiar fa prop de quaranta anys per preservar el patrimoni vitícola de Catalunya i amb el qual avui pot adaptar-se al canvi climàtic. És un vi experimental de producció molt limitada, elaborat íntegrament amb la varietat negra del mateix nom procedent de la finca de Sant Miquel de Tremp, al Prepirineu, i destinat a l’alta restauració. P irene 2020 s’elabora al celler Purgatori (DO Costers del Segre) amb vinya procedent de la finca Sant Miquel (950 m) de Tremp. Se n'han elaborat únicament 1.241 ampolles. Es destinarà principalment a quatre països –Espanya, Bèlgica, Estats Units i el Canadà–, amb l'aval de la crítica internacional. Eric Asimov, crític de vins del New York Times, el va considerar un dels dotze millors vins que havia tastat el 2019 i va lloar el potencial enològic de la varietat. Parlem amb el David Barriche, enòleg i responsable del Celler Purgatori a les Borges Blanques, de la DO Costers del Segre.

I nou capítol de Som Terra de ...
Compartir

I nou capítol de Som Terra de Vins, amb Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens durà fins a la DO Pla de Bages. El Rafa Gimena entrevista l’Eva Farré, secretària DO Pla de Bages, la Marta Membrives, sumiller i responsable d’enoturisme del Celler Abadal i el conseller comarcal de Turisme del Bages, Agustí Comas.