Resuming podcast
Som Terra 349 de Vicances
22/08/2022

Som Terra 349 de Vicances

Som Terra amb Pili Garcia

Mario Beltran Barba, enginyer de Forest del Centre de Ciència i Tecnologia de Catalunya Marta Clot sommelier i cofundadora Viicompanyia.cat Podcast #07SomTerradeVins amb Rafa Gimena DO Tarragona

Marcadors

Els boscos catalans es troben ...
Compartir

Els boscos catalans es troben al límit per la sequera i les altres temperatures continuades. Diverses comarques com la Garrotxa, la Selva o el Berguedà tenen el 50% de les masses forestals amb estrès hídric, cosa que significa que son boscos molt vulnerables, estan perdent les fulles com si estiguéssim a la tardor i, a més son susceptibles a patir plagues. Avui parlem amb el Mario Beltran Barba, enginyer de Forest del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Segons Beltran, la clau per és una gestió forestal ben feta, perquè a banda de frenar l'escalfament global reduint les emissions, cal que adaptem els boscos a aquests canvis. Una advertència que fa temps que els científics del país ens repeteixen i que ara, aquest estiu, s'ha fet més evident que mai. A continuació parlem amb la Marta Clot, de Viicompanyia.cat. Vi & Companyia vol apropar els vins catalans als i les joves. La finalitat és trencar amb els estereotips relacionats amb el món del vi, com ara que el vi és per gent gran, avorrida i de classe alta, o que per beure vi has de tenir un alt coneixement. És per això que aposten per un llenguatge més proper i entenedor, que enlloc d’allunyar, apropi a tothom, sobretot a la gent jove. Son uns cracs de les xarxes socials, especialment TIK TOK i Instagram. Busque-los a les xarxes com a viicompanyia i al web viicompanyia.cat. I nou capítol de Som Terra de Vins, amb Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens descobrià la DO Tarragona. El Rafa Gimena entrevista el Vicens Ferré, President DO Tarragona, enòleg i copropietari i fundador del Celler Mas Vicenç i l’Alba Sunyer de Vins i Olis Suñer i creadors del Wine en Kayak, una activitat que combina turisme actiu i enoturisme que ens permetrà combinar l'esport amb la cultura i gastronomia de la Ribera d'Ebre.

Els boscos catalans es troben ...
Compartir

Els boscos catalans es troben al límit per la sequera i les altres temperatures continuades. Diverses comarques com la Garrotxa, la Selva o el Berguedà tenen el 50% de les masses forestals amb estrès híbrid, cosa que significa que son boscos molt vulnerables, estan perdent les fulles com si estiguéssim a la tardor i, a més son susceptibles a patir plagues. Avui parlem amb el Mario Beltran Barba, enginyer de Forest del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Segons Beltran, la clau per és una gestió forestal ben feta, perquè a banda de frenar l'escalfament global reduint les emissions, cal que adaptem els boscos a aquests canvis. Una advertència que fa temps que els científics del país ens repeteixen i que ara, aquest estiu, s'ha fet més evident que mai.

Vi & Companyia vol apropar el...
Compartir

Vi & Companyia vol apropar els vins catalans als i les joves. Vi&Co sorgeix a finals de 2020 amb la intenció de donar-li una volta a la manera com els professionals transmeten els coneixements sobre el vi català a les xarxes. La finalitat és trencar amb els estereotips relacionats amb el món del vi, com ara que el vi és per gent gran, avorrida i de classe alta, o que per beure vi has de tenir un alt coneixement. És per això que aposten per un llenguatge més proper i entenedor, que enlloc d’allunyar, apropi a tothom, sobretot a la gent jove. Son uns cracs de les xarxes socials, especialment TIK TOK i Instagram. Busque-los a les xarxes com a viicompanyia i al web viicompanyia.cat. Avui parlarem amb la Marta Clot, el 50% de viicocompanyia. Ella és una apassionada del vi, i en concret del vi català. Fascinada pel territori i la cultura vitivinícola, li encanta escoltar i aprendre per poder transmetre millor la cultura del vi a la gent que l’envolta. Abans de ser sommelier treballava com a pastissera, segurament per això és una amant dels vins dolços catalans.

Nou capítol de Som Terra de Vi...
Compartir

Nou capítol de Som Terra de Vins, amb Rafa Gimena, periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens descobrià la DO Tarragona. El Rafa Gimena entrevista el Vicens Ferré, President DO Tarragona, enòleg i copropietari i fundador del Celler Mas Vicenç i l’Alba Sunyer de Vins i Olis Suñer i creadors del Wine en Kayak, una activitat que combina turisme actiu i enoturisme que ens permetrà combinar l'esport amb la cultura i gastronomia de la Ribera d'Ebre.