Benvingudes i benvinguts al Som Terra de Vicances! Avui obrim el programa parlant de la collita de la fruita seca, en concret la campanya de recollida de l’ametlla que s’avança entre 8 i 10 dies respecte altres temporades a causa de les calorades de l’estiu i de l’avellana que també s’avança i del robatori de les garrofes pels alts preus. Ho farem amb el Xavier Cullerés, responsable de la Fruita Seca de JARC. A continuació saludarem Josep Mitjans, l’enòleg i copropietari del Celler Loxarel, guanyadors absoluts dels premis Vinari dels Barcelona Rosé per l’escumós Elisenda. Son pioners en agricultura biodinàmica. Coneixerem aquest entorn magnífic al Penedés. Les observacions i l’experiència de les generacions de viticultors de Loxarel els han permès adaptar al ritme dels cicles lunars i posar en pràctica accions que ens fan millors viticultors i elaboradors. Reconeixent la bona feina dels que els han precedit, treballen per fer els millors productes amb el màxim respecte per l’entorn i la saviesa transmesa. Per això, a Loxarel duen que evolucionen cap als orígens. I finalment, nou podcast Som Terra de Vins amb el Rafa Gimena periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens descobrià la DO Penedès. El Rafa Gimena conversa amb Joaquim Gay de Montellà, director de Torre del Veguer i amb l’Eric Enguita, enòleg d’Art Cava i La Manela i finalment fem enoturisme de la mà de la Carlota Roset, directora d’enoturisme i restauració de Família Torres.
Comença la collita de l’ametlla amb la previsió de pèrdues arran de les gelades. La collita de l’ametlla s’ha iniciat fins a 10 dies abans a causa de les calorades de l’estiu. L’estimació del Departament d’Acció Climàtica del mes de juliol va fixar la producció d’ametlles amb closca per a aquesta campanya en 8.013 tones. Parlem amb el responsable de fruita seca de JARC, Xavier Cullerés.
Avui parlem amb l’enòleg Josep Mitjans, copropietari del Celler LoXarel juntament amb la seva dona, la Teresa Nin. Parlarem del Clàssic Penedès guanyador del del triplet dels Barcelona Rosé, l’Elisenda que pren el nom de la filla del Josep i la Teresa, l’Elisenda. El raïm de l’Elisenda prové de dues parcel·les, una propietat del pare i l’altra de la mare. És a dir, aquest rosat és fruit d’una fusió de les vinyes maternes i paternes. Parlem de la filosofia del Celler Loxarel, pioner en agricultura biodinàmica, de paisatge, d’enoturisme, dels vins… Les observacions i l’experiència de les generacions de viticultors de Loxarel els han permès adaptar al ritme dels cicles lunars i posar en pràctica accions que ens fan millors viticultors i elaboradors. Reconeixent la bona feina dels que els han precedit, treballen per fer els millors productes amb el màxim respecte per l’entorn i la saviesa transmesa. Per això, a Loxarel duen que evolucionen cap als orígens. Conversa slow amb un apassionat de la viticultura, el Josep Mitjans.
Nou podcast Som Terra de Vins amb el Rafa Gimena periodista i sumiller de Como Pomona, la consultoria especialitzada en comunicació i esdeveniments d'enologia i maridatge gastronòmic que avui ens descobrià la DO Penedès. El Rafa Gimena conversa amb Joaquim Gay de Montellà, director de Torre del Veguer i amb l’Eric Enguita, enòleg d’Art Cava i La Manela i finalment fem enoturisme de la mà de la Carlota Roset, directora d’enoturisme i restauració de Família Torres.