El 1995, en la IV Conferència Mundial sobre la Dona, organitzada per les Nacions Unides a Beijing (Xina), es va instaurar el 15 d'octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural. Aquest dia es va crear amb la finalitat de donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals d'arreu. També per conèixer la seva decisiva aportació a la seguretat alimentària, especialment a través d’una preocupació, molt sovint manifestada, pel desenvolupament sostenible i les pràctiques ecològiques. Avui parlem de dones rurals i també de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, un esdeveniment en el que es celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població. Obrim amb la Gemma Capell, mestressa de Red Peppers experta en agromàrquing, parlant sobre l’ estratègia i comunicació efectiva per promoure el producte BIO. Una jornada que podrem gaudir presencialment a el proper 19 d’octubre a l’Escola Agrària d’Alfarràs i també online el 20 d’octubre a www.setmanabio.cat Tot seguit us expliquem el programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà, el programa RIU, que té com a objectiu implementar itineraris individualitzats d'atenció i d'orientació laboral per millorar la capacitació de les dones en els àmbits rural i urbà a través de la conscienciació, per incrementar la seva participació en l'activitat econòmica del seu territori. Parlem amb la Alba Zurita és la tècnica d’ocupació de Creu Roja La Noguera I acabarem amb el Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus, a Del residu al recurs: 50 maneres de salvar el planeta, on ens encoratja, de 50 maneres diferents, a passar a l’acció per tal que els residus passin a ser un recurs valoritzable amb casos d'èxit d'empreses i entitats que ja estan treballant cap a una economia circular i eines per a ser més ecològics i sostenibles. Som-hi!
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població. El programa d’activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu. A més de les actuacions presencials que es programen al llarg de la celebració de cada edició de la Setmana Bio, en aquest web també pots trobar una secció de recursos online que et permetran acostar-te quan vulguis al coneixement de la producció ecològica i dels seus actors. Saludem la Gemma Capell, mestressa de Red Peppers experta en agromàrquing, parlant sobre l’ estratègia i comunicació efectiva per promoure el producte BIO. Una jornada que podrem gaudir presencialment a el proper 19 d’octubre a l’Escola Agrària d’Alfarràs i també online el 20 d’octubre a www.setmanabio.cat
El programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà, el programa RIU, que té com a objectiu implementar itineraris individualitzats d'atenció i d'orientació laboral per millorar la capacitació de les dones en els àmbits rural i urbà a través de la conscienciació, per incrementar la seva participació en l'activitat econòmica del seu territori. La formació impartida estarà relacionada amb llocs de treball amb bones perspectives territorials, derivats de les necessitats del mercat de treball rural i urbà en què es desenvolupa el Programa, i té per objecte l'adquisició d'una qualificació que augmenti l'ocupabilitat de les participants i les seves possibilitats d'accés a un treball digne, i que al mateix temps reforci el desenvolupament productiu de les zones rurals, lluiti contra la bretxa de gènere i millori la permanència de les dones al territori. Alba Zurita és la tècnica d’ocupació de Creu Roja La Noguera.
Acabarem amb el Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus, a Del residu al recurs: 50 maneres de salvar el planeta, on ens encoratja, de 50 maneres diferents, a passar a l’acció per tal que els residus passin a ser un recurs valoritzable amb casos d'èxit d'empreses i entitats que ja estan treballant cap a una economia circular i eines per a ser més ecològics i sostenibles.