Resuming podcast
Som Terra 371
10/02/2023

Som Terra 371

Som Terra amb Pili Garcia

Marcadors

Avui parlem de les afectacions...
Compartir

Avui parlem de les afectacions al primer sector de la fauna salvatge amb el Ramon Comes, Responsable de Caça i Danys de Fauna de la Unió de Pagesos de Catalunya. Segons el Sindicat, a més dels greus danys que provoquen conills i senglars a l'agricultura de les comarques de Lleida, la pagesia té cada vegada més perjudicis per l'acció dels cabirols, que afecta vinyes, ametllers i arbres joves, i recorda que el pla pilot que es va dur a terme al Priorat va permetre incrementar els períodes hàbils de caça, que van aconseguir augmentar el nombre de captures d'aquests animals. Parlem també amb la Maria Devant, investigadora i cap de producció de remugants de l'IRTA sobre el RUMPRINT, un grup de treball que ha investigat l'impacte ambiental de produir llet i carn de boví. Quin és l'impacte ambiental de produir un bric de llet, o un quilo de carn de vedella? En el marc del grup operatiu RUMPRINT, investigadores de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) especialitzades en la producció de carn i de llet, en l'anàlisi del cicle de vida i en la gestió de les dejeccions ramaderes, han calculat la petjada ambiental d'aquests dos productes d'origen animal i n'han identificat els principals factors a millorar. L'objectiu general de la investigació és identificar millores a introduir al llarg de la cadena de valor de la carn i la llet de boví produïts a Catalunya per tal de reduir la seva petjada ambiental, tot mantenint productivitat i qualitat del producte final. I finalment, coneixem la Gemma Arnillas i el Jordi Terés de Pla Oví, a Algerri a la Noguera.

Avui parlem de les afectacions...
Compartir

Avui parlem de les afectacions al primer sector de la fauna salvatge amb el Ramon Comes, Responsable de Caça i Danys de Fauna de la Unió de Pagesos de Catalunya. Segons el Sindicat, a més dels greus danys que provoquen conills i senglars a l'agricultura de les comarques de Lleida, la pagesia té cada vegada més perjudicis per l'acció dels cabirols, que afecta vinyes, ametllers i arbres joves, i recorda que el pla pilot que es va dur a terme al Priorat va permetre incrementar els períodes hàbils de caça, que van aconseguir augmentar el nombre de captures d'aquests animals.

Parlem amb la Maria Devant, in...
Compartir

Parlem amb la Maria Devant, investigadora i cap de producció de remugants de l'IRTA sobre el RUMPRINT, un grup de treball que ha investigat l'impacte ambiental de produir llet i carn de boví. Quin és l'impacte ambiental de produir un bric de llet, o un quilo de carn de vedella? En el marc del grup operatiu RUMPRINT, investigadores de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) especialitzades en la producció de carn i de llet, en l'anàlisi del cicle de vida i en la gestió de les dejeccions ramaderes, han calculat la petjada ambiental d'aquests dos productes d'origen animal i n'han identificat els principals factors a millorar. L'objectiu general de la investigació és identificar millores a introduir al llarg de la cadena de valor de la carn i la llet de boví produïts a Catalunya per tal de reduir la seva petjada ambiental, tot mantenint productivitat i qualitat del producte final.

Coneixem la Gemma Arnillas i e...
Compartir

Coneixem la Gemma Arnillas i el Jordi Terés de Pla Oví, a Algerri a la Noguera.