‘Una terra d’oli, l’oli d’oliva de les terres de Lleida’ és fruit de la tasca de diferents autors (Ignasi Revés, Ignasi Aldomà, Antonieta Barahona, Àngels Calvo, Mireia Campanera, Esther Girabet, Albert González, Jordi Graell, Mariona Jové, Natàlia Mota, Reinald Pamplona, Agustí Romero, Enric Vicedo i Xavier Vicens), amb tota l’amplitud de visió que això suposa, i de dos fotògrafs, Toni Prim i Santi Iglesias, que han posat les imatges (més de 300 fotografies) a una obra que il·lustra la pervivència del cultiu de l’oliva a les terres de Lleida i fa, per primera vegada, un ampli recorregut pels aspectes agrícoles, geogràfics i tecnològics que expliquen l’elevada qualitat de l’oli que s’hi produeix i els múltiples factors de salut i de gaudi gastronòmic que proporciona. Parlem amb l’Ignasi Ravés. Coneixem també, el Clúster de la Bioenergia Catalunya ambConrad Pagà, project manager del Clúster de la Bioenergia de Catalunya. I finalment, del residu al recurs amb el Joan Ibars, ambientòleg expert en gestió de residus a 50 maneres de salvar el planeta parlem del congrés Waste in progress que exposa models d'èxit de recollida de residus.