Fruites Apyfa és una cooperativa agrària situada al Segrià Nord. Té una horta regada pel riu Noguera Ribagorçana i reforçada per l'aigua del Canal de Pinyana, que s'abasteix del pantà de Santa Anna. Aquesta zona té un clima calorós cosa que fa que juntament amb l'aire que arriba dels Pirineus, fa que la fruita sigui molt dolça i d'una duresa diferent a la produïda en altres zones. Aposten pel cultiu ecològic de fruita dolça, especialment de pinyol com ara el préssec tardà, el préssec de Pinyana. La cooperativa va ser fundada l'any 1973 i enguany celebren el 50è aniversari. Parlem de la festa per celebrar els 50 anys de la Cooperativa Fruites Apyfa i de la seva trajectòria. Ho fem amb el Xavier Badia, president de Fruites Apyfa, i també ho farem amb el Xavier Ramon Nuin, fundador i cerveser artesà de cerveses Brebel i de Ferment Project que farà una xerrada en el marc dels 50 anys de l’Apyfa sobre “Les eines per combatre el malbaratament alimentari, el vi de fruita”. I finalment, a “del residu al recurs, 50 maneres de salvar el planeta, amb el Joan Ibars, ambientoleg expert en gestió de residus, celebrem el Dia Internacional del Medi Ambient que enguany abordar la contaminació per plàstics. Una problemàtica que ja ens afecta a la salut individual, amb la ingesta de micro-plàstics. Som-hi!