Coneixem el Marc Talavera president del Col.lectiu Eixarcolant, que tenen per objectiu fomentar un model de consum d’aliments i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.
També hem parlat avui al pòdcast del Som Terra amb l’investigador Maurizio Mencucci, investigador de l’ICREA i del CREAF, el Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals, sobre un estudi que descriu el procés de nitrificació en diversos boscos i descobreixen la presència d'uns microbis a les fulles dels arbres que permeten netejar l'aire de compostos nitrogenats. En concret, s'ha descobert la presència d'uns microbis nitrificants a les fulles dels arbres que interactúen amb compostos nitrogenats presents a l'atmosfera, com l'amoníac o l'amoni, i els transformen en nitrats. Els investigadors resumeixen que sense aquest procés produït per aquests organismes, les copes dels arbres no serien capaces de transformar els contaminants atmosfèrics i tot el nitrogen es retornaria a l'atmosfera augmentant el balanç de gasos d'efecte hivernacle.